Coupon codes zijn een krachtige manier om in-active klanten opnieuw te activeren. In ReloadMailing is het mogelijk om emails te verrijken met dynamische product codes.

Het toevoegen van coupon codes doe je in 3 eenvoudige stappen:

• Stap 1. Kortingscode aanmaken in ReloadSEO
  • Stap 2. Kortingscode eisen aanmaken in je webwinkel
  • Stap 3. Kortingscode gebruiken in een mailing

Stap 1. Kortingscode aanmaken in ReloadMailing

In het linkermenu zie je dynamische product codes onder Instellingen staan. Als je hier op klikt zie je het volgende scherm.

Je ziet hier een overzicht van alle dynamische product codes die je hebt aangemaakt voor jouw webwinkel. Een nieuwe toevoegen doe je door op de grote groene knop te klikken, en een bestaande aanpassen doe je door op de blauwe "Edit coupon" knop te klikken.

In dit voorbeeld maken we een nieuwe coupon code aan en klikken we op de groene knop.

Bij het aanmaken van de coupon code kies je een coupon code naam die voor jouzelf eenvoudig te identificeren is. Geef je bijvoorbeeld 10% korting op alleen Nike schoenen? Noem de code dan: 10% korting op Nike schoenen. Zo weet je bij het aanmaken van de email precies welke kortingscode geschikt is.

Vervolgens kies je of het systeem elke code eenmalig mag gebruiken of meerdere keren. Op deze manier kun je per email een unieke code gebruiken, houd er dan wel rekening mee dat je tijdig weer genoeg codes toevoegt zodat ons systeem altijd genoeg kortingscodes beschikbaar heeft.

Stap 2. Kortingscode eisen aanmaken in je webwinkel

Nadat je hebt aangegeven hoe de codes gebruikt mogen worden kun je de codes invoeren in ons systeem. Je kunt dit makkelijk in bulk doen door de codes kommagescheiden te plakken of 1 code per lijn.

Doordat je de kortingscodes aanmaakt in je eigenwebwinkel heb je grote flexibiliteit over de eisen van je kortingscode. Wil je bijvoorbeeld alleen korting geven op een bepaalde categorie, bepaald bedrag of bij een bepaald order bedrag? Dit is allemaal mogelijk. Voor meer informatie over kortingsbonnen aanmaken in je eigen systeem kun je hier terecht:

CCV Shop: https://www.ccvshop.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/188/57/kortingsbonnen

Lightspeed
https://ecom-support.lightspeedhq.com/hc/nl/articles/115000357434-Kortingscodes-toevoegen-en-bewerken

Heb je alle codes geplakt in ons systeem? Dan klik je op opslaan en je kortingscode is klaar om gebruikt te worden!

Stap 3. Kortingscode gebruiken in een mailing

Nu je een kortingscode hebt aangemaakt in ons systeem kun je deze vervolgens overal gebruiken, van nieuwsbrieven tot triggers. In dit voorbeeld sturen we een email naar alle onze klanten die in afgelopen 90 dagen niks gekocht hebben.

Het segment is al aangemaakt, wil je meer leren over segmenten? Klik dan hier om naar het segment artikel te gaan.

Tijdens het stylen van onze email kan ik kiezen om een dynamische kortingscode toe toe voegen.

Door te klikken op "Rijen".

En vervolgens op "dynamische kortingscodes" zie ik mijn net aangemaakte kortingscode verschijnen.

Het enige wat ik nu nog moet doen is de kortingscode slepen op een mooie plek in mijn email en het systeem verstuurt automatisch de juiste kortingscodes.

Succes, en heb je vragen of opmerkingen laat het ons weten!