Kortingscodes zijn een krachtige manier om in-active klanten opnieuw te activeren. In ReloadMailing is het mogelijk om emails te verrijken met dynamische kortingscodes.

Kortingscodes aanmaken

Dynamische kortingscodes toevoegen doe je heel eenvoudig via kortingscodes onder dynamische content. Je ziet dan een overzicht van de kortingscodes die al zijn aangemaakt.

Om een nieuwe aan te maken klik je op de groene knop Voeg nieuwe kortingscode toe. Je krijgt dan het volgende scherm te zien:

Geef je kortingscode een naam. Het is handig om een naam te kiezen die jou later herinnert wat voor kortingscode het is.
👉🏻In dit geval heb ik een kortingscode gemaakt voor mijn terug win 1 trigger en heb ik de kortingscode daar naar vernoemd.

Kies hoeveel korting je wilt geven en of het om een percentage of vast bedrag gaat. 👉🏻Bijvoorbeeld 20% of 20 euro.

Besluit je hoelang de kortingscode geldig is zodra de klant deze heeft ontvangen.
👉🏻Bijvoorbeeld 60 dagen

Daarna kies je het minimale bestelbedrag en hoe vaak de kortingscode gebruikt mag worden.
👉🏻De klant moet bijvoorbeeld minimaal 10 euro uitgeven om de kortingscode te kunnen gebruiken.

Eventueel kun je ook de verzendkosten nog gratis maken.

Controleer altijd je instellingen even en klik vervolgens op Bewaar kortingscode. De kortingscode wordt nu aangemaakt in het platform van jouw webwinkel die zie je daar dus ook terug.

Kortingscodes gebruiken in e-mails

Je kunt de kortingscode nu verwerken in je triggers en nieuwsbrieven met behulp van Merge Tags.

👇🏻Kijk in deze video hoe het moet of lees onder de video verder!

In de editor van een nieuwsbrief of trigger kun je in de teksten merge tags toevoegen. Je klikt op de tekst en dan verschijnt er een zwarte balk met daarin de tekst "Merge tags".

Klik op Merge tags; je krijgt een lijst te zien met alle mogelijke variabelen die je in de tekst kunt toevoegen. Onderaan staan de kortingscodes die jij hebt aangemaakt.

Klik op de gewenste kortingscode en deze wordt toegevoegd aan de tekst in de e-mail.

Stuur jezelf een test mail om te bekijken hoe dit eruit ziet als de mail bij de klant binnenkomt.