Kortingscodes zijn een krachtige manier om in-active klanten opnieuw te activeren. In ReloadMailing is het mogelijk om emails te verrijken met dynamische kortingscodes.

Het toevoegen van kortingscodes doe je in 3 eenvoudige stappen:

• Stap 1. Kortingscode aanmaken in Reloadmailing
  • Stap 2. Kortingscode eisen aanmaken in je webwinkel
  • Stap 3. Kortingscode gebruiken in een mailing

Stap 1. Kortingscode aanmaken in ReloadMailing

In het linkermenu zie je kortingscodes onder dynamische content staan. Als je hier op klikt zie je het volgende scherm.

Je ziet hier een overzicht van alle dynamische kortingscodes die je hebt aangemaakt voor jouw webwinkel. Een nieuwe toevoegen doe je door op de grote groene knop te klikken, en een bestaande aanpassen doe je door op de blauwe "bewerk kortingscode" knop te klikken.

In dit voorbeeld maken we een nieuwe kortingscode aan en klikken we op de groene knop.

Bij het aanmaken van de kortingscode kies je een naam die voor jouzelf eenvoudig te identificeren is. Geef je bijvoorbeeld 10% korting op alleen Nike schoenen? Noem de kortingscode dan: 10% korting op Nike schoenen. Zo weet je bij het aanmaken van de email precies welke kortingscode geschikt is.

Vervolgens kies je of het ReloadMailing elke kortingscode eenmalig mag gebruiken of meerdere keren.

Unieke kortingscodes
Als je per profiel een unieke kortingscode wilt gebruiken kies dan uniek kortingscodes. In dat geval moet je er wel rekening mee houden dat je tijdig weer genoeg kortingscodes toevoegt zodat ReloadMailing altijd genoeg kortingscodes beschikbaar heeft.

Kortingscode mag meerdere keren gebruikt worden
Deze optie kies je als je één kortingscode wil gebruiken voor al je profielen. Bijvoorbeeld: uitverkoop20%. Dezelfde code wordt dan in alle mails gebruikt.

Stap 2. Kortingscode eisen aanmaken in je webwinkel

Nadat je hebt aangegeven hoe de kortingscodes gebruikt mogen worden kun je de kortingscodes invoeren in ons systeem. Je kunt dit makkelijk in bulk doen door de kortingscodes kommagescheiden te plakken of 1 code per lijn.

Doordat je de kortingscodes aanmaakt in je eigen webwinkel heb je grote flexibiliteit over de eisen van je kortingscode. Wil je bijvoorbeeld alleen korting geven op een bepaalde categorie, bepaald bedrag of bij een bepaald order bedrag? Dit is allemaal mogelijk. Voor meer informatie over kortingscodes aanmaken in jouw webwinkel kun je hier terecht bij jouw platform:

CCV Shop: https://www.ccvshop.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/188/57/kortingsbonnen

Lightspeed
https://ecom-support.lightspeedhq.com/hc/nl/articles/115000357434-Kortingscodes-toevoegen-en-bewerken

Heb je de kortingscode(s) in ons systeem geplakt? Dan klik je op opslaan en je kortingscode is klaar om gebruikt te worden!

Stap 3. Kortingscode gebruiken in een mailing

Nu je in ReloadMailing een kortingscode hebt aangemaakt kun je deze vervolgens overal in gebruiken, van nieuwsbrieven tot triggers. In dit voorbeeld sturen we een email naar alle onze klanten die in afgelopen 90 dagen niks gekocht hebben.

Tijdens het stylen van onze email kan ik kiezen om een dynamische kortingscode toe toe voegen.

Door te klikken op "Rijen".

En vervolgens op "dynamische kortingscodes" zie ik mijn net aangemaakte kortingscode verschijnen.

Het enige wat ik nu nog moet doen is de kortingscode slepen op een mooie plek in mijn email en het systeem verstuurt automatisch de juiste kortingscodes.

Succes, en heb je vragen of opmerkingen laat het ons weten!