Dynamische product feeds zijn een krachtige oplossing om op een persoonlijke manier met je klanten te communiceren.

Zo wil je Nike sokken laten zien aan klant A die Nike schoenen heeft gekocht, en Adidas sokken aan klant B die Adidas schoenen heeft gekocht. Met Dynamische product feeds kun je dit eenvoudig en snel realiseren.

Onder "Instellingen" vind je het kopje "Dynamische product feeds".

Door hier op te klikken ga je naar het overzicht met al je dynamische product codes. Een nieuwe maken doe je door op de grote groene knop te drukken.

Nadat je de dynamische product feed een naam hebt gegeven.

Kom je in het overzicht waar je al jouw webwinkels categorieën links ziet staan en alle producten rechts.

Je kunt nu voor elke categorie de juiste producten kiezen die je wilt upsellen of cross-sellen.

Voorbeeld: Links staan alle categorieën voor mijn webwinkel. En rechts alle producten die ik in mijn webwinkel heb.

Ik heb een categorie Nike schoenen en een categorie Adidas schoenen.  Voor klanten die een product hebben gekocht uit de categorie Nike schoenen wil ik een sjaal en sokken van Nike aanbevelen. Ik klik dan op de categorie Nike schoenen en zoek vervolgens rechts de sjaal en sokken op.

Klanten die iets hebben gekocht uit mijn categorie Adidas schoenen wil ik een ander product verkopen, namelijk een Adidas muts. Ik klik op de categorie Adidas schoenen en zoek de Adidas muts op in mijn complete product assortiment op aan de rechterkant.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze pagina dus niet werkt zoals in een normale webwinkel. Je filtert niet door op de categorie te selecteren, maar je selecteert de categorie en vervolgens kies je uit je complete product assortiment de producten die je voor die categorie wilt aanbevelen.

Veelgestelde vragen

Wat als een klant meerdere categorieën heeft besteld?
Wij kijken per order naar het aantal categorieën dat is besteld, en de meest dominante categorie wordt gebruikt.. Besteld een klant dus bijvoorbeeld 2x Adidas sokken en 1x Adidas schoenen. Dan bevelen wij de producten aan die je voor de categorie Adidas sokken hebt aangeklikt.

Hoe werkt het met onderliggende categorieën?
ReloadMailing werkt bottom-top, we kijken dus naar de meest gedetailleerde categorie, zijn hier geen product aanbevelingen voor dan kijken we een niveau hoger net zolang totdat we producten kunnen aanbevelen.