Door de koppeling met het platform van jouw webshop is er veel informatie beschikbaar waarmee je de nieuwsbrieven en triggers persoonlijker én interessanter kan maken voor jouw klanten.
In dit artikel bespreken we de verschillende elementen die je hiervoor kunt inzetten!

1. Merge Tags

Met deze tags kun je teksten personaliseren voor de ontvanger en persoonlijke kortingscodes toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld de voornaam gebruiken van een klant, de achternaam of de naam van het laatst bestelde product.

Als je een merge tag wil toevoegen klik je op het tekstvlak, je ziet dan een zwarte balk tevoorschijn komen. Je klikt dan op merge tags. Kies de tag die je wilt gebruiken. Deze wordt in het tekstvlak geplaatst. Op het moment dat de mail verzonden wordt vervangen we de merge tag door de informatie die relevant is voor de ontvanger.

Alles over kortingscodes lees je in dit artikel.

2. Dynamische content blokken

Het dynamische content blok sleep je eenvoudig op het canvas van de e-mail. Dit blok laadt relevante producten per gebruiker in.
Kies je hier bijvoorbeeld voor “Verlaten winkelwagen” dan zal de ontvanger van de e-mail producten zien die hij of zij heeft achtergelaten in de winkelwagen.
Kies je voor “Relevante producten” dan ziet de ontvanger de relevante producten die jij in je webshop hebt geselecteerd die bij zijn laatste aankoop horen.

Het dynamische content blok verschilt dus per e-mail en is afhankelijk van het profiel! Je kunt zelf ook een dynamisch product blok aanmaken. Hoe leggen we in dit artikel uit.

3. Dynamische URL’s

Dynamische url’s zijn url’s die je in je e-mail kunt gebruiken en die direct doorlinken naar de juiste pagina’s in je webshop of onze applicatie. Bijvoorbeeld je social media profielen, de uitschrijf link of een link naar je webshop. Dynamische url’s vind je op verschillende plekken in de e-mail editor.

👉🏻Voeg je bijvoorbeeld een knop toe in je e-mail dan zie je de dynamische url rechts in de editor verschijnen als je op de knop klikt. Hier kun je snel de domeinnaam of een link naar het verlaten winkelwagentje toevoegen.

👉🏻Je kunt ze ook in tekstblokken toevoegen door op het tekstvlak te klikken en bij de zwarte balk voor speciale links te kiezen.

4. Product element

Het product element stelt je in staat om snel en eenvoudig producten uit je webshop toe te voegen. Deze producten zijn niet dynamisch (dus niet anders per e-mail of profiel), en elk product wat je hier selecteert zal voor iedereen te zien zijn. Dit element is perfect om snel en eenvoudig mooie nieuwsbrieven op te stellen met producten uit je webshop. Je vindt deze optie onder “rijen”. Klik op de dropdown en vervolgens op “zoek producten”.

Je kunt kiezen hoeveel producten je op 1 rij wilt toevoegen, 1 2 of 3 producten. Daarna zoek je de gewenste producten op in  je webwinkel en  voeg je ze toe aan de product rij. Deze rij sleep je vervolgens op het canvas en kun je indien nodig nog stylen.