Nieuwsbrieven zijn eenmalige manieren om te communiceren met profielen in ReloadMailing. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwsbrief versturen als je nieuwe producten in je webshop hebt, of bijvoorbeeld korting op je zomer collectie geeft.

Ook bij het versturen van nieuwsbrieven kun je kiezen om de nieuwsbrief aan een bepaald segment te sturen. Weet je bijvoorbeeld het geslacht van je klanten? Dan is het beter om een aparte nieuwsbrief voor vrouwen te maken én een nieuwsbrief voor mannen. Zo kun je gerichter communiceren en de juiste producten aanbevelen.

Een nieuwsbrief aanmaken doe je in 4 eenvoudige stappen.

1. Naam en publiek

Geef je nieuwsbrief een naam. Kies een naam die JOU vertelt waar het over gaat. De ontvanger zal de naam van de nieuwsbrief niet te zien krijgen.

Vervolgens kies je aan wie je de nieuwsbrief wilt versturen. Geef aan aan welke regels de profielen moeten voldoen.

👉🏻 Bijvoorbeeld: De leeftijd is ouder dan 35 jaar en geabonneerd op nieuwsbrief is waar.
Nu wordt de email verzonden naar alle profielen die ouder zijn dan 35 én zich hebben ingeschreven voor mijn nieuwsbrief.

2. Afzender instellingen

Je gaat nu naar het instellingen scherm, hier kun je het onderwerp van je email kiezen en de afzender. Gebruik als afzender de naam en het e-mailadres van je webshop zodat jouw klanten direct zien dat de mail van jou komt.

📌Tip: maak het onderwerp persoonlijk door de voor- en/of achternaam van de klant erin te verwerken door op de blauwe knopjes te klikken.

3. Design de nieuwsbrief

Na het bepalen van de juiste instellingen kun je nu de nieuwsbrief ontwerpen. De ReloadMailing editor maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier mooie nieuwsbrieven te ontwikkelen.

Nadat je jouw perfecte nieuwsbrief hebt gemaakt kun je deze versturen!

📌Tip: stuur jezelf eerst een test e-mail om slordigheidsfoutjes te voorkomen.

4. Versturen!

Is de nieuwsbrief helemaal goed? Dan klik je op de groene knop "Samenvatting en verzending". Je ziet een overzicht van jouw instellingen en kunt ervoor kiezen om de nieuwsbrief direct te verzenden of in te plannen op een bepaalde datum en tijd.

Veel succes met het maken van jouw nieuwsbrieven!