Nieuwsbrieven zijn eenmalige manieren om te communiceren met profielen in ReloadMailing. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwsbrief versturen als je nieuwe producten in je webshop hebt, of bijvoorbeeld korting op je zomer collectie geeft.

Ook bij het versturen van nieuwsbrieven kun je kiezen om de nieuwsbrief aan een bepaald segment te sturen. Weet je bijvoorbeeld het geslacht van je klanten? Dan is het beter om een aparte nieuwsbrief voor vrouwen te maken, en een nieuwsbrief voor mannen. Zo kun je gerichter communiceren en de juiste producten aanbevelen.

Een nieuwsbrief aanmaken doe je in 4 eenvoudige stappen.

1. Optioneel) Creëer een segment

Om een nieuwsbrief te versturen heb je een segment nodig waar je deze naar toe wilt versturen. Standaard staan er enkele segmenten klaar; Alle gebruikers, Winkelmandje verlaters, Koopverjaardag etc.

Wil je de nieuwsbrief naar een andere doelgroep versturen? Maak dan zelf een segment aan. Heb je al een segment aangemaakt dan kun je deze stap overslaan.

2. Stel de nieuwsbrief in

Bij het scherm nieuwsbrieven klik je op de groene knop "voeg nieuwe nieuwsbrief toe".

Je gaat nu naar het instellingen scherm, hier kun je het onderwerp van je email kiezen en de afzender. Vervolgens kies je naar welk segment je de nieuwsbrief wilt versturen.

3. Design de nieuwsbrief

Na het bepalen van de juiste instellingen kun je nu de nieuwsbrief ontwerpen. De ReloadMailing editor maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier mooie nieuwsbrieven te ontwikkelen.

4. Versturen!

Nadat je jouw perfecte nieuwsbrief hebt gemaakt kun je deze versturen!