Segmenten zijn een belangrijk onderdeel van ReloadMailing, met segmenten defineer jij de groepen profielen waar je een mail naar wilt sturen.

Standaard zie je de volgende segmenten al klaar staan nadat je ReloadMailing hebt geïnstalleerd:

• Alle klanten die ooit iets gekocht hebben
  • Verlaten winkelmandjes
  • Klanten die 160 dagen geleden iets gekocht hebben
  • Klanten die 14 dagen geleden iets gekocht hebben

Deze segmenten geven ReloadMailing de optie om bijvoorbeeld een Product Review email te sturen naar Klanten die 14 dagen geleden iets gekocht hebben.

Je kunt een segment gebruiken voor zowel Triggers als Nieuwsbrieven.

1. Zelf een segment maken.

Zelf een segment maken doe je door op de grote groene knop te klikken "Voeg nieuw segment toe". Je krijgt nu een scherm te zien waarbij je kunt filteren op bepaalde eigenschappen die profielen hebben.

Zo kun je bijvoorbeeld een eigenschap instellen: "Klanten waarvan de eerste aankoop in mijn webwinkel Precies 365 dagen geleden was". Door hierna op "Opslaan" te klikken sla je het segment op.

Je krijgt tevens gelijk te zien hoeveel profielen er op dat moment in je segment vallen. Een segment wordt continue ge-update, zo kan het dus zijn dat er in je net aangemaakt segment vandaag maar 2 mensen matchen, maar morgen 4 mensen.

Segmenten stellen je in staat om op getailleerd niveau doelgroepen aan te maken en deze vervolgens te mailen. Zo kun je een segment aanmaken van alleen maar mannen die in de afgelopen 160 dagen een Nike trainingspak hebben gekocht.

Nadat je dit segment hebt aangemaakt kun je een email trigger of nieuwsbrief maken waarmee je heel doelgericht naar deze doelgroep kunt mailen voor een optimaal resultaat.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!