Triggers zijn automatische mailtjes die worden verzonden als een profiel aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Triggers overzicht

Als je op "triggers" links in het menu klikt zie je het overzicht met alle triggers.

Wij maken standaard een aantal triggers voor je aan. In het overzicht zie je de naam van de trigger met daaronder de voorwaarden, de status van de trigger én hoeveel omzet de trigger heeft gegenereerd.

Je kunt een trigger activeren door op de knop Activeren te klikken. Vanaf dat moment controleert ReloadMailing continu of er een profiel is dat aan de ingestelde voorwaarden voldoet. Wanneer dat het geval is wordt de mail verzonden.

❗️Let op: voordat je deze standaard triggers activeert moet je de triggers nog wel stylen zodat de opmaak en inhoud aansluit op jouw webshop!

Achter de knop om te activeren kun je op de dropdown klikken. Je ziet dan de opties:

• Bewerken: hiermee kun je de instellingen aanpassen en de trigger stylen.
  • Statistieken: hier zie je hoe deze trigger presteert.
  • Dupliceer: voor als je (bijna) dezelfde e-mail wilt gebruiken met andere voorwaarden. Scheelt je een hoop werk.
  • Verwijder: als je de trigger wilt verwijderen.

Een trigger instellen

Klik op de groene knop "voeg een nieuwe trigger toe". Je ziet dan het volgende scherm:

In stap 1 stellen we de naam van de trigger in en selecteren we wanneer de trigger geactiveerd moet worden.

👉🏻Bijvoorbeeld: iemand die al 3 maanden niets gekocht heeft maar wel meer dan 500 euro heeft uitgegeven. Je selecteert dan “laatste aankoop is” exact 90 dagen geleden, en voegt als 2e regel: "levenswaarde klant" is meer dan 500 euro toe.

Het systeem kijkt nu iedere dag of er een profiel is die al 90 dagen niks gekocht heeft maar in het verleden meer dan 500 euro in de webwinkel heeft uitgegeven. Zodra er een match is gevonden word er een mail verstuurd worden naar dit profiel.

In stap 2 vul je de afzender gegevens in. Wij raden aan om de naam van je webwinkel te gebruiken en een e-mailadres van je webwinkel.

📌Tip: maak de e-mails zo persoonlijk mogelijk door de naam van de klant te verwerken in het onderwerp van de e-mail.

In Stap 3 ga je de trigger ontwerpen. Je kunt de e-mail helemaal naar wens opmaken. Daar heb je ontzettend veel vrijheid in. Je kunt elementen op het canvas slepen door de editor rechts te gebruiken.
In de e-mail editor kun je e-mails verrijken met data uit je webshop. In dit artikel lees je alles over de verschillende manieren waarop je dat kunt doen.

Benieuwd hoe de e-mail er uit ziet nadat je hem gemaakt hebt? Stuur jezelf dan een test e-mail. We verrijken de e-mail dan met een willekeurig profiel uit je webshop zodat je precies kan zien hoe de e-mail eruit ziet als deze klant de e-mail ontvangt.

Nadat we de e-mail hebben ontworpen klik ik op de groene knop “Volgende stap”. Ik krijg nu een samenvatting te zien van mijn instellingen en kan ervoor kiezen om de e-mail direct “live” te zetten of dit later te doen.