Bij de berekening van je meta omschrijving score letten we op 5 verschillende factoren.

A: Lengte van de meta titel
Door het optimaal benutten van de lengte van de meta titel kun je meer informatie over je webshop kwijt in de zoekresultaten. Hierdoor ziet een zoekmachine gebruiker snel of de betreffende pagina voldoet aan zijn zoekopdracht en zal hij sneller geneigd zijn op je zoekresultaat te klikken.

We zien een direct verband tussen langere meta titels en een betere door klik ratio vanuit de zoekmachines. Ons advies is dan ook om de meta titel volledig te benutten.

B: Lengte van de meta omschrijving
Bij de meta omschrijving is ook bovenstaand advies van toepassing. Door zo goed mogelijk alle karakters te benutten van de meta omschrijving kun je meer informatie kwijt over het product, de categorie of je unique selling points om zo de zoekmachine gebruiker over te halen op jouw website te klikken. Met call-to-action bedoelen we een aanzet tot actie.

Eindig je meta omschrijving dan ook met een kreet als: Ontdek het nu, Bekijk ons assortiment, Lees meer of een andere tekst die de zoekmachine gebruiker vraagt een handeling uit te voeren.

C: Voeg het zoekwoord toe aan het begin van de meta titel
Het onderwerp van je pagina toevoegen aan het begin van de meta titel is een duidelijke indicatie voor de zoekmachines dat de pagina relevant is voor dat zoekwoord.

D: Voeg het zoekwoord toe aan de meta titel voor optimale relevantie
Je krijgt extra punten als het zoekwoord in het begin van de meta titel is toegevoegd (zie punt C). Maar het is altijd aan te raden om het zoekwoord op te nemen in de meta titel, of je deze nu in het begin plaatst of niet. Daarom checken we apart of het zoekwoord überhaupt voorkomt in de titel.

E: Gebruik het zoekwoord in de meta omschrijving voor een optimale score
Een bijkomend voordeel is dat als het zoekwoord waar iemand op zoekt in de meta omschrijving voorkomt deze dik gedrukt wordt.

In bovenstaand voorbeeld wordt er gezocht op Nike schoenen. Doordat dit zoekwoord ook in de meta omschrijving voorkomt is deze  dik gedrukt.