Zoekwoorden zijn in 2018 nog steeds heel belangrijk. In de content score van ReloadSEO zijn er 4 factoren waar we op letten.

A: Zoekwoord opgeven om voor te optimaliseren

Zonder zoekwoord kunnen we ons ReloadSEO algoritme niet los laten op je teksten. Het is dus belangrijk dat je een zoekwoord kiest waar je voor wilt optimaliseren.

B: Gebruik het zoekwoord in de URL van de pagina

Om ervoor te zorgen dat je pagina zo relevant mogelijk overkomt raden we aan om het zoekwoord in de URL op te nemen. Dit is een belangrijke ranking-factor voor de zoekmachines. Onderzoek wijst tevens uit dat zoekmachine gebruikers sneller geneigd zijn om op je website te klikken als het zoekwoord terug komt in de URL van de pagina.

C: Zoekwoord dichtheid

Een tekst over een bepaald onderwerp heeft van nature een zoekwoord dichtheid. Deze zoekwoord dichtheid ontstaat doordat er meerdere keren over het hoofd onderwerp wordt gesproken. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat dit ergens tussen de 1% en de 5% ligt.

In ReloadSEO meten we door hoevaak het hoofd-zoekwoord gebruikt wordt en laten we je het weten wanneer je dit te weinig of juist te vaak gebruikt.

D: Ondersteunende zoekwoorden

Ondersteunende zoekwoorden geven een kwaliteitssignaal af aan de zoekmachine en laten deze weten dat de tekst relevant is voor het hoofd-zoekwoord.

Heb je bijvoorbeeld het zoekwoord "Eiwitpoeder" waar je voor wilt optimaliseren? Dan geven ondersteunende zoekwoorden als "Sporten" "Post-workout" en "Gewichtheffen" allemaal extra kracht aan het hoofd-zoekwoord "Eiwitpoeder" omdat deze relevant voor het onderwerp zijn.