Product optimalisatie: Meta titel en omschrijving

De meta omschrijving en titel zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Dit is de eerste indruk die een zoekmachine gebruiker van jouw website krijgt.

Door het nieuwe RankBrain van Google wordt tegenwoordig ook gemeten hoeveel zoekmachine gebruikers doorklikken vanuit de zoekmachines naar jouw website en dit heeft een directe invloed op je posities in de zoekmachines.

Het loont dus om je titel en beschrijving zo te schrijven dat ze voldoen aan de vraag van de zoekmachine gebruiker en deze verleiden om door te klikken naar je website.

A: Meta titel

De meta titel is de titel die de zoekmachine gebruiker in de zoekresultaten ziet. Je kunt dus een titel hebben die verschilt van de meta titel. De meta titel is alleen voor de zoekmachines bedoelt.

Schrijf je meta titel zo dat deze relevant is voor het zoekwoord waar je op probeert te scoren. Laat het zoekwoord ook terugkomen in de meta titel.

B: Meta omschrijving

De meta omschrijving beschrijft wat de zoekmachine gebruiker kan verwachten op de website nadat deze op de link heeft geklikt. Houd er rekening mee dat Google je omschrijving na 160 karakters afkapt (dit geven wij in ReloadSEO ook aan).

C: URL

De URL geeft een belangrijke indicatie aan zowel de zoekmachine als de zoekmachien gebruiker over de relevantie van de pagina. Als iemand zoekt op "kattenvoedsel kopen" en jouw URL is "kattenvoedsel kopen" dan is dit 100% relevant en zal de zoekmachine gebruiker eerder klikken op je URL. Wij raden dan ook aan om het zoekwoord waar je voor wilt scoren in je URL te gebruiken.

D: Zoekmachine preview

ReloadSEO geeft je een voorbeeld van hoe je meta titel en omschrijving er uit zien in de zoekmachines en of ze bijvoorbeeld afgekapt worden. Zo kun je heel precies je meta titel en omschrijving schrijven om ervoor te zorgen dat meer mensen op je website klikken.