Om je een beter inzicht te geven in je prestaties op het gebied van zoekmachine optimalisatie kun je ReloadSEO verbinden met Google Analytics en Search Console.

Deze verbinding zorgt ervoor dat we je nog betere adviezen kunnen geven die specifiek voor jouw webwinkel gelden. Tevens heb je direct bij het inloggen in ReloadSEO beschikking over belangrijke cijfers van je webshop.

Let op: Deze cijfers zijn specifiek voor de organische (gratis) zoekmachine resultaten.

Hoe verbind ik Analytics met ReloadSEO?

Als je de eerste keer in ReloadSEO inlogged vragen we je direct om je account te koppelen.

Als je op Koppel met Google Analytics account klikt krijg je een pop-up van Google die je vraagt om in te loggen met je Google account. Kies hier voor het Google account waarmee je ook toegang hebt tot de Analytics en Search Console gegevens van je webwinkel.

Nadat je je email adres en wachtwoord hebt ingevoerd zul je een toestemming venster te zien krijgen die je vraagt om de gegevens te koppelen.

Door  op "Toestaan" te klikken laat je Google weten dat wij toestemming hebben om de gegevens te benaderen en uit te lezen voor ons ReloadSEO Dashboard. Nadat je dit hebt gedaan zullen de gegevens direct worden uitgelezen en ingeladen worden in je ReloadSEO Dashboard.